Цікаві факти
0

Суцільна та подвійна суцільна: у чому різниця між двома розмітками

Розмітка є одним із найважливіших елементів будь-якої автомобільної дороги. Необхідна вона для того, щоб упорядкувати рух транспортних засобів та захистити учасників руху від різноманітних подій. Існує безліч різновидів розміток, кожна з яких використовується у своїй конкретній ситуації та означає конкретну річ. Щоправда, очевидне призначення далеко не завжди. Наприклад, не всі розуміють, у чому різниця між одинарною суцільною та подвійною суцільною розміткою між смугами руху.

Одинарна суцільна або дорожня розмітка 1.1 – це форма дорожньої розмітки, яка наноситься на автомобільну дорогу із двома смугами руху. Такі дороги зустрічаються як за містом, так і в його межах. Означає розмітка лише те, що автомобіліст не може її перетинати і виїжджати на зустрічну смугу, крім тих випадків, коли рух прямо утруднений непереборними перешкодами.

Подвійна суцільна або дорожня розмітка 1.3 – це форма дорожньої розмітки, яка наноситься на автомобільну дорогу з кількома смугами руху, не менше чотирьох. У її відношенні діють ті самі правила та порядки, що й щодо згаданої вище розмітки. По суті, важлива відмінність між 1.1 і 1.3 криється лише в тому, що друга розмітка робиться більш «виразно» для кращої помітності в умовах активнішого транспортного потоку.

За порушення обох розміток автомобіліста чекає адміністративна відповідальність згідно розділу 34 ПДР:

  • перетнув розмітку – 340 гривень;
  • перетнув розмітку і створив аварійну ситуацію – 1445 гривень або позбавлення посвідчення водія на 6-12 місяців.

І порушення 1.1 і порушення 1.3 покарання повністю однакові. При цьому слід пам’ятати, що якщо 4-смугова дорога дозволяє при виникненні непереборної перешкоди скористатися іншою смугою без перетину суцільної розмітки, потрібно спочатку користуватися саме нею.

Хочеться дізнатися ще більше цікавого? Як щодо того, щоб прочитати про жовту суцільну лінію біля краю дороги і навіщо потрібна така розмітка

Advertisement
Теги: ,

Також цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.
You need to agree with the terms to proceed

Популярне
Меню