Цікаві факти
0

Навіщо деякі автомобілісти додають сіль у бачок омивача

Навіщо деякі автомобілісти додають сіль у бачок омивача - (1)

Існує дві поширені причини, через які деякі автомобілісти «наважуються» на додавання солі в бачок омивача власної машини. Ось тільки тут одразу виникає ціла серія питань. Наприклад, має відразу стати цікаво інше: чим загрожує подібна самодіяльність і чи можна взагалі так робити з автомобілем?

Навіщо додають сіль?

Навіщо деякі автомобілісти додають сіль у бачок омивача - (2)
Сіль не замерзає до -21 градусів.

Сіль дуже добре плавить кригу. Це ні для кого не секрет. достатньо згадати про те, що насичений соляний розчин не замерзає до мінус 21 градуса за Цельсієм. Таким чином деякі автомобілісти вирішують, що саме сіль стане непоганим засобом для перетворення води в бачку омивача в «природну» незамерзайку. Таким чином, на думку таких автомобілістів, можна і бачок швидко розморозити і зі скла видалити лід. На жаль, на практиці не все так просто. Мало того, додавання солі в бачок гарантовано призведе до серйозних проблем та дорогого ремонту.

 

Чому так краще не робити?

Навіщо деякі автомобілісти додають сіль у бачок омивача - (3)
Бачок доведеться промивати.

Сіль активізує процес корозії сталі та алюмінієвих сплавів. Як тільки соляний розчин опиняється в системі, насамперед під удар потрапляють датчик рівня рідини та насос. Якщо використовувати такий розчин не тільки для розморожування бачка, то іржа неминуче утворюється ще й на передньому краю даху, а також затече в багато прихованих порожнин конструкції транспортного засобу. У результаті руйнівна солена вода здатна дістатися навіть передніх крил автомобіля.

Навіщо деякі автомобілісти додають сіль у бачок омивача - (4)
Небезпечно іржею всієї машини.

Теоретично соляний розчин можна використовувати строго для екстреної розморозки бачка омивача. Однак, робити це доведеться на свій страх і лише за умови, що шкідливий розчин буде відразу ж видалений із системи після виконання безпосереднього завдання. Зробити такий трюк можна тільки при належному рівні вправності та підготовленості. Соляний розчин доведеться відкачувати через заливну горловину, після чого потрібно буде кілька разів промити всю систему чистою водою, неодноразово повторивши процедуру заливки-відкачування. Але навіть у цьому випадку ніхто не дасть водієві гарантії, що сіль була видалена повністю.

Навіщо деякі автомобілісти додають сіль у бачок омивача - (5)
Не потрібно самодіяльності.

Отже, робимо висновок, що будь-яка самодіяльність із сіллю у бачку омивача небезпечна для машини. Тому для розморожування краще використовувати куди традиційніші методи. Крім того, рекомендується стежити за станом системи і заливати в неї незамерзайку, як тільки температура на вулиці починає наближатися до нуля.

Хочеться дізнатися ще більше цікавого? Як щодо того, щоб прочитати для чого деякі автомобілісти заливають масло в пороги машини

Advertisement
Теги: , , ,

Також цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.
You need to agree with the terms to proceed

Популярне
Меню