Цікаві факти
0

Через які хвороби у водія може бути перегар

Якщо ви думаєте, що запах перегару буває лише після вживання спиртного, а іноді і деяких продуктів, на кшталт квасу, винограду та кисломолочних продуктів, то дуже помиляєтеся. Буває і так, що характерний «аромат» появляється зовсім з інших причин.

Дивно, але перегар від людини, яка навіть квасом не зловживає, — явище досить поширене. Причому людина часто цей запах не помічає, а от оточуючі –  ще як! З таким не без задоволення поспілкувалися б патрульні поліцейські. Нагадаємо, що відповідальність за їзду у стані алкогольного сп’яніння передбачає штраф у розмірі 17 000 гривень та 1 рік позбавлення прав.

А якщо не пив, але смердить перегаром? Давайте з’ясуємо, чому таке відбувається. Причин появи неприємного запаху з рота, що близько нагадує характерний для пива душок, досить багато. Починаючи від поганої гігієни ротової порожнини, включаючи проблеми із зубами та яснами, закінчуючи гормональним збоєм та неправильною роботою обміну речовин. Медики цей перелік доповнюють захворюваннями ЛОР-органів, хворобою шлунково-кишкового тракту, порушенням вироблення ферментів, а також розладом нервової системи.

Крім того, з таким явищем стикаються люди, які страждають від холециститу, дисбактеріозу, порушень відтоку жовчі з жовчовивідних шляхів, а також через неправильну роботу щитовидної залози та ураження мікрофлори кишечника.

Але і це ще не все. Нерідко щось схожим на перегар пахне від людини, яка страждає на печінкову недостатність. Характерний запах лікарі відзначають у хворих на гепатити та цукровий діабет. Тому людям, які не вживають спиртне, з таким амбре настійно рекомендується пройти комплексне медичне обстеження.

В іншому випадку, можна нарватися на доблесних патрульних поліцейських, яким буде абсолютно байдуже на ваш стан здоров’я, але за натяк на горезвісний аромат до відповідальності притягнуть напевно. Доводити їм наявність болячок в організмі – справа невдячна. Тому найкраще вимагати провести медосвідчення на предмет алкогольного сп’яніння, яке зі 100-відсотковою гарантією доведе, що ви тверезий. Якщо, звичайно, лікарі не «співпрацюють» із придорожніми поліцейськими під одну руку.

Тут слід звернутися на гарячу лінію поліції, повідомивши про «розвод» на хабар. На крайній край, залучити співробітників поліції до так званої контрольної закупівлі, коли ви цей самий хабар будете давати перевертням у погонах під наглядом їхніх законослухняних колег. Так ви на цілком законних підставах знімете з себе відповідальність, яка автоматично буде застосована щодо любителів наживи у формі.

 

Хочеться дізнатися ще більше цікавого? Як щодо того, щоб прочитати які продукти, крім алкоголю, можуть показати проміле під час перевірки на алкоголь

Advertisement

Також цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.
You need to agree with the terms to proceed

Популярне
Меню