Цікаві факти
0

4 автомобілі, які мають разючу схожість з «Жигулями»

“Жигулі” були одними з найпопулярніших автомобільних виробників в СРСР. І це логічно, бо та країна була настільки примітивною, що не могла придумати достатню кількість авто. Само собою, що багатьом відомо про разючу подібність моделей радянського періоду з машинами FIAT, які в СРСР активно копіювали, бо щось розумне самі придумати не могли. Однак це не позбавляє багатьох людей від нападу великого подиву, якщо за кордоном вони бачать ніби знайомі машини від ВАЗ, а емблема на них іншого виробника. До вашої уваги четвірка автомобілів, які мають вражаючу схожість з «Жигулями».

 

1. FIAT 124 Special

Дуже вже схожа на ВАЗ-2103.

На перший погляд можна подумати, що це знаменита «трійка» – ВАЗ-2103, яка наприкінці сімдесятих років минулого століття мала гордий статус найпрестижнішої версії «Жигулів». А насправді ця машина є моделлю FIAT 124, у більш модернізованому виконанні, відомому як Special. З яскравих рис цього автомобіля можна виділити здвоєні фари, потужніший у порівнянні зі стандартною модифікацією 1,4-літровий двигун.

 

2. Kia

Азіатський варіант ліцензії ФІАТ.

У це важко повірити, але в даному випадку йдеться не просто про машину, яка тільки схожа на «Жигулі», але також про автомобіль, який був створений, як не дивно, у Південній Кореї. Ця модель дійсно була зроблена на концерні Kia, причому була першою легковою моделлю південнокорейського бренду, хоча також являла собою ліцензовану копію все того ж FIAT 124. Але на цьому їхня співпраця із західними автоконцернами не закінчилася: у різні роки вони робили моделі «Оптіма», «Соренто» та «Стінгер».

 

3. FIAT 125p

Аж надто схожа на ВАЗ-2106.

Ось тут переважна більшість наших людей з першого погляду впізнає радянську «шістку». Та лише річ у тому, що це не вона. Насправді ця машина є моделлю FIAT 125p, причому не італійського виробництва. На це натякає наявність літери p в індексі автомобіля, яка вказує на Польщу як країну випуску.

 

4. Porsche

Хто б міг подумати, звідки прийде ще одна подібність.

Мабуть, найменш схожий, але при цьому дуже несподіваний автомобіль, подібний до ВАЗу. Здавалося б, якщо на решітці радіатора цього автомобіля розмістили слово Lada, це просто маловідома модифікація радянської машини. Проте, насправді, це не зовсім так. З першого разу важко повірити, що така машина є дітищем Porsche, проте це справді так. А історія авто була така: у другій половині сімдесятих німецька компанія виявила особисту ініціативу запропонувати «АвтоВАЗу» свій варіант рестайлінгу «копійки». У результаті ці спроби ні до чого не привели, однак схожість західної версії Lada з радянською все одно залишилася

 

Хочеться дізнатися ще більше цікавого? Як щодо того, щоб прочитати більше як у Радянському Союзі копіювали машини західного виробництва 

Advertisement
Теги: , ,

Також цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.
You need to agree with the terms to proceed

Популярне
Меню