Цікаві факти
0

Навіщо під капотом кріплять наклейку з відсотками, і чому про неї зобов’язаний знати автомобіліст

У минулі часи водії, відкриваючи капот деяких автомобілів, натикалися на загадкові наклейки або шильдики із зображенням фари,і зазначенням відсотків. Цілком очевидно, що це позначення має якийсь сенс. То навіщо ж воно потрібне, і якою таємничою інформацією може скористатися автомобіліст?

Наклейки не для краси.

У більшості сучасних автомобілів загадковий шильдик з фарою і відсотками, швидше за все просто так не знайдеш. А все тому, що в останнє десятиліття автовиробники почали переносити наклейку з-під капота в кишені автомобільної оптики – місця, куди встановлюються фари. Загадковий шильдик – це шпаргалка, що містить інформацію про оптимальне відхилення фар вниз від світлової межі.

10 мм – 1% на кожен 1 метр.

Для кого взагалі ці наклейки робляться? Звичайно ж, користуватися ними можуть і автомобілісти, якщо займаються ремонтом та налаштуванням освітлювальних приладів улюбленої «ластівки» самостійно. Проте насамперед передбачені вони все-таки для автомеханіків, які працюватимуть із машиною на станції технічного обслуговування. Як уже можна було здогадатися, потрібні ці наклейки для того, щоб майстер міг правильно виставити те саме відхилення фар. Налаштовується для отримання якісного освітлення, а також для того, щоб не сліпити інших водіїв.

Наклейка потрібна для механіків.

Як це працює? Кожен 1% на наклейці відповідає 10 мм відхилення фари вниз щодо горизонталі світлової межі, при падінні світла на перешкоду на відстані 1 метр від фар. Іншими словами, машина ставиться перед стіною на відстань 1 метра, після чого вмикаються її фари. Спочатку освітлювальна оптика встановлюються прямо (0 градусів), після чого опускається на вказану величину вниз. Якщо на наклейці було вказано 1.3%, це буде 13 мм.

Не для краси.

Хочеться дізнатися ще більше цікавого? Як щодо того, щоб прочитати для чого на автомобільних шинах роблять кольорові смуги

Advertisement
Теги: , ,

Також цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.
You need to agree with the terms to proceed

Популярне
Меню