Цікаві факти
0

5 найкращих мотоциклів часів СРСР, які і сьогодні чудово виглядають

Давайте згадаємо, якими були найвидатніші моделі мотоциклів епохи СРСР.

1. Найтехнологічніший: ІЖ Планета Спорт

Чудовий був мотоцикл.

Перший мотоцикл з яскраво вираженим спортивним ухилом у СРСР з’явився у 1973 році і ним став ІЖ Планета Спорт. Для свого часу на ньому можна було досягти значних швидкостей в 140 км/год і навіть більше. Продавалися ці чудові радянські мотоцикли і за кордоном. Знали ІЖ Планета Спорт, у тому числі у Великій Британії, Фінляндії та Нідерландах.

 

2. Найбільш сільський: «Восход»

Непоганий навіть сьогодні.

Мотоцикли серії «Восход» вироблялися СРСР з 1957 року. Радянській людині вони запам’яталися насамперед своїми невибагливими одноциліндровими двигунами. Мотоцикл загалом відрізнявся досить надійною конструкцією, що при невисокій вартості зробило його зіркою радянських сіл.

 

3. Найбільш міліцейський: М-62

Головний мотоцикл радянської міліції.

Значна частина патрулів радянської міліції пересувалася виключно мотоциклами. У 1960-1970-ті роки величезною популярністю в органах користувалися витвори Ірбітського мотоциклетного заводу М-62 з двигуном на «жахливі» 28 кінських сил. Цікаво, що на громадянський ринок М-62 ніколи не потрапляли без колясок.

 

4. Найвитриваліший: Іж-49

Купують і сьогодні.

Якщо потрібно вибрати найживучий і надійний мотоцикл, то швидше за все на цю роль можна підібрати відомий і улюблений у народі Іж-49. Випускалися ці мотоцикли в декількох модифікаціях, у тому числі з коляскою та спортивною. У народі 49-ті змогли заробити свою порцію любові та визнання.

 

5. Найкрасивіший: Jawa 360

З любов'ю із Чехословаччини.

Звичайно, мотоцикли «Ява» робилися не в СРСР, а в дружній соціалістичній Чехословаччині. Однак вони були такі популярні в Радянському Союзі, що багато громадян наївно забували, що робили їх все-таки за межами країни. Можна з упевненістю сказати, що чеські мотоцикли були як мінімум одними з найкрасивіших на той час у світі.

 

Хочеться дізнатися ще більше цікавого? Як щодо того, щоб прочитати навіщо німецьким військам знадобилися мотоциклетні війська на війні

Advertisement
Теги:

Також цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.
You need to agree with the terms to proceed

Популярне
Меню