Цікаві факти
0

Для чого на автомобільних шинах роблять кольорові смуги

Для чого на автомобільних шинах роблять кольорові смуги

Рано чи пізно кожен автомобіліст на своєму професійному шляху натикається на колеса, які покриті кольоровими смужками. Виглядає подібне мистецтво відверто дивно, через що виникає ціла серія питань. Наприклад, навіщо смужки потрібні і чому левова частка автомобілістів про них нічого не знає?

Є на новеньких шинах.

Кольорові смужки на шинах можуть бути різними. Відрізняються вони не тільки палітрою кольорів, але в деяких випадках і товщиною. Левова частка автомобілістів нічого не знає про них з тієї простої причини, що автомобілістам ці позначки зовсім не потрібні. Робляться вони не для них.

Гарно придумали

Різнокольорові смужки вздовж довжини протектора – не більше, ніж маркування, яке робиться заводом-виробником у процесі створення шини. Наноситься вона у момент випуску заготовок протектора. На конвеєрі заготовки ріжуться на шматки, довжина яких відповідає довжині готової шини. Після цього нарізки надходять на ділянку, де здійснюється складання шин.

Потрібні для виробників.

Нанесене по всій довжині заготівлі кольорове маркування потрібне лише для працівників заводу-виробника. Через те, що всі вихідники для майбутніх коліс дуже схожі один на одного, кольорове маркування дозволяє легко відрізняти заготовки для шин з різними параметрами, з різним розміром і моделлю шин.

Тільки для конвеєра.

Хочеться дізнатися ще більше цікавого? Як щодо того, щоб прочитати для чого на нових шинах стирчать якісь дивні волоски

Advertisement
Теги: , ,

Також цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.
You need to agree with the terms to proceed

Популярне
Меню