Цікаві факти
0

Для чого на нових шинах стирчать якісь дивні волоски

Для чого на нових шинах стирчать якісь дивні волоски

Кожен автомобіліст, якому вже доводилося вибирати нові шини для своєї «ластівки», мав звертати увагу на те, що з новеньких коліс стирчать якісь загадкові тонкі гумові волоски. Цілком очевидно, що для шипів вони занадто м’які та маленькі. У такому разі виникає закономірне питання: для чого вони взагалі потрібні?

Потрібні не для краси.

Більшість людей не знає навіщо на колесах потрібні ті гумові вусики, а деякі найменш посвячені в питання навіть вважають їх шипами. В результаті, народна творчість народила десятки версій різного ступеня цікавості та абсурдності про походження та призначення загадкового елемента. Найчастіше нічого спільного з дійсністю народні припущення не мають. На практиці все виявляється дуже простим, але тому не менш цікавим.

Насправді вони не приносять користі.

Отже, гумові вусики на новеньких колесах потрібні зовсім ні для чого. Вони абсолютно марні, жодного «таємного» застосування чи призначення вони не мають. Виходять вони, власне, випадково внаслідок виробництва шин. Загадкові вусики – це лише гумовий облой, який виходить у процесі виготовлення шини на заводі. Називається цей процес – вулканізація.

Вся справа у виробництві.

Заготовка шини вставляється роботом у спеціальну прес-форму, що складається з кількох рухомих елементів. Між цими елементами є маленькі технічні отвори. Коли починається вулканізація та пресування, гарячій гумі надається необхідна форма. Невелика частина гарячої заготовки видавлюється в ті самі технічні отвори, внаслідок чого після остигання і виходять ці вусики. Як правило, вони стираються вже за кілька днів експлуатації нових коліс.

Результати роботи прес-форми.

Хочеться дізнатися ще більше цікавого? Як щодо того, щоб прочитати що означають кольорові крапки і смужки, які можна помітити на нових шинах 

Advertisement
Теги: , ,

Також цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.
You need to agree with the terms to proceed

Популярне
Меню