Цікаві факти
0

Цікава кнопка паливної системи, яка є практично в кожному автомобілі

Цікава кнопка паливної системи, яка є практично в кожному автомобілі.

Більшість сучасних автомобілів оснащується настільки технічно складними електронними системами, що часто за деякими з них можна писати окремі інструкції.

Навіть бюджетні бестселери, на яких їздить половина країни, сьогодні обладнані сучасними системами безпеки, асистентами водія та іншою електронікою.

Як виявилося, іноді навіть досвідчені водії не в змозі впоратися із завданням, вирішення якого вимагає лише однієї дії. Скільки форумів автовласників забито повідомленнями на кшталт “Вчора різко гальмував, а потім машина не завелася. Все перевірили, нічого не знайшли. Допоможіть!”

Справді, деякі автомобілі після різкого гальмування відмовляються заводитися. Трапляється таке і після, наприклад, несподіваного подолання простої української дорожньої ями, двигун глухне і відмовляється запускатися.

Вся справа в одній з активних систем безпеки, яка може спрацювати хибно. Це так званий інерційний датчик відключення бензонасоса, який іноді називають кнопкою. При сильному ударі або перевантаженні цей датчик обриває подачу палива, щоб запобігти пожежі.

При цьому, щоб відновити подачу палива, потрібно лише знову цю кнопку натиснути. У різних моделях автомобілів вона розташована у різних місцях, але в більшості випадків її можна знайти у салоні. Найчастіше кнопку можна виявити в ногах з пасажирського боку, біля блоку педалей або, наприклад, усередині або під бардачком. У деяких випадках її розміщують під капотом. При цьому сам датчик найчастіше знаходиться окремо – кнопка лише доповнює його.

Зазначимо, що ця кнопка аварійного відключення бензонасоса є у більшості сучасних автомобілів. Крім обриву подачі палива вона також автоматично розблокує двері, щоб люди могли безперешкодно вибратися з аварійного авто.

Дізнатися, чи є такий розумний датчик у вашому автомобілі, можна на сервісі або в інструкції. Але деякі сервісмени можуть почати знущатися з нещасного незнайка і викачувати з нього гроші на постійний ремонт і заміну справних вузлів. Хоча всього потрібно натиснути одну кнопочку.

На старіших автомобілях з 1990-х як такого датчика ще не було – тільки кнопка, яка була під капотом. Деякі тямущі автовласники іноді користувалися нею як додатковим захистом від угону. Якщо неосвічений зловмисник не знав про її існування, то йому доводилося йти ні з чим.

 

Хочеться дізнатися ще більше цікавого? Як щодо того, щоб прочитати для чого на запасному автомобільному ключі є дивна червона штучка

Advertisement
Теги: , ,

Також цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.
You need to agree with the terms to proceed

Популярне
Меню