Цікаві факти
0

Для чого на запасному автомобільному ключі є дивна червона штучка

Для чого на запасному автомобільному ключі є дивна червона штучка

До кожного автомобіля належить два комплекти ключів, на той випадок, якщо перший і основний раптом буде втрачено. При цьому у другого ключа, який часто позбавлений кнопки сигналізації, є одна дуже цікава деталь, яка відразу ж кидається в очі: загадкова червона штука червоного кольору, що нагадує або кнопку, або вставку, або затичку. Навіщо вона потрібна?

Кожен автомобіль має кілька ключів.

Відкривши посібник з експлуатації автомобіля і знайшовши в ньому відповідний розділ про ключі, можна з’ясувати, що основним є ключ із сигналізацією. Саме вона призначена для щоденного використання. Ключ без кнопки – це допоміжний, запасний, спеціально на той випадок, якщо перший зламається або його буде втрачено. Другий ключ, який відзначений загадковою червоною міткою у вигляді дивного ковпачка, краще тримати вдома або в гаражі.

Загадкова червона вставка - це навчальний чіп

Напевно, багатьом цікаво, що це за химерна заглушка така? Річ в тому, що абсолютна більшість сучасних автомобілів обладнана внутрішньою системою безпеки – іммобілайзером. Теоретично дана система повинна заважати запустити автомобіль з будь-якого ключа, який не обладнаний спеціальним чіпом. Дані з цього чіпа зчитує електроніка машини, коли ключ опиняється в свердловині і дає дозвіл на пуск силового агрегату.

Такий є у кожному наборі.

Саме цей чіп безпеки для іммобілайзера і захований у червоній пластиковій заглушці. А найголовніше в тому, що цей чіп використовується при виготовленні нових ключів із кнопкою, оскільки містить необхідну інформацію для системи безпеки. Безумовно, зробити ключ можна і з нуля, однак у цьому випадку доведеться переробляти всю систему, що, в свою чергу, буде набагато дорожче. Кожен окремий автомобіль на чіпі із заглушки містить унікальний, неповторний код.

Чіп знадобиться, якщо ключ доведеться переробляти

До речі, процес перепрошивки системи безпеки не є чимось надзвичайно складним і цілком під силу звичайному водієві. Дуже часто докладний посібник про те, як можна відновити систему безпеки, міститься в тому числі в документах з експлуатації транспортного засобу. Якщо виконувати інструкції, то відновити систему можна самостійно. І все ж, зіштовхуючись із такими речами, краще звернутися за допомогою до сертифікованого фахівця.

 

Хочеться дізнатися ще більше цікавого? Як щодо того, щоб прочитати що означають кольорові крапки і смужки, які можна помітити на нових шинах

Advertisement
Теги:

Також цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.
You need to agree with the terms to proceed

Популярне
Меню