Цікаві факти
0

Навіщо деякі водії наносять лак для волосся на номери автомобіля

Деякі українські водії наносять на свої автомобільні номери лак для волосся. Навіщо вони це роблять, і що щодо цього думає поліція, докладніше у статті.

Наносити лак для волосся на номерний знак вигадали латвійські водії ще в 2011 році. На їхню думку, це може врятувати машини від камер поліції. Принцип роботи такого методу простий – потрібно рясно залити лаком номер та дати підсохнути.

Дорожні камери на українських дорогах з’явилися нещодавно, але, незважаючи на це, латвійський спосіб приховування номерів перейшов до наших водіїв, які сподіваються у разі порушення, не дати камері зафіксувати автомобільний номер. Адепти методу з лаком для волосся стверджували, що він робить нерозрізненими цифри і букви для системи спостереження. Номер просто відсвічував.

З одного боку, оскільки лак прозорий, поліція не матиме претензій до водія, а номер залишиться нечитаним для камер. Все здавалося б просто і чудово. Але, якщо номер все ж таки може прочитати людське око, то зможе і камера відеоспостереження. Сучасне обладнання з імовірністю 95% все одно розпізнає написане на знаку. Тому немає сенсу використовувати цей метод.

Єдиним способом не дати камерам зафіксувати номери, залишається повне його приховування полотном або фарбою. Але такий метод незаконний і призведе до штрафу або позбавлення прав водія. Також можна спробувати уникати зустрічей із камерами.

Єдиний дійсно дієвий спосіб «захисту» номерного знаку від камери відеоспостереження – це дотримання правил дорожнього руху.

 

Хочеться дізнатися ще більше цікавого? Як щодо того, щоб прочитати навіщо поліцейський запитує, коли востаннє «вживав» водій і що відповідати

Advertisement
Теги: , , ,

Також цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.
You need to agree with the terms to proceed

Популярне
Меню