Цікаві факти
0

Для чого водії в Бразилії встановлюють на мотоцикли дивні антени з гачками

У 9 із 10 випадків антену радіозв’язку в мотоцикл встановлюють на багажник. Однак у сонячній Бразилії мотоциклісти роблять інакше та ставлять антени на кермо мотоцикла. Найцікавіше, що бразильські “антени” виглядають вкрай незвичайно – вони мають загадкові гачки на самому кінці. Всього цього вже достатньо припустити, що монтують їх усе-таки не заради радіозв’язку. У такому разі навіщо вони потрібні?

Не для зв'язку.

Річ у тім, що ці штуки на бразильських мотоциклах, що стоять на кермі і схожі на радіоантени, насправді такими не є. Ставляться вони зовсім не для зв’язку, а для захисту мотоцикліста. У цьому антенам насамперед допомагає міцна жорстка конструкція та невеликі гачки на кінці. Якщо придивитися, то всередині цих гачків є заточені леза. Встановлення даного аксесуара в Бразилії є обов’язковим відповідно до резолюції №378 Національної ради з дорожнього руху.

Виглядає так.

Від чого ж загадкові антени мають захищати бразильських мотоциклістів? Річ в тому, що в американській країні неймовірно популярне запускання повітряних зміїв. Проблема полягає в тому, що багато дітей не просто пускають зміїв, а влаштовують повітряні бої. Для цього кожен змій споряджається спеціальною ниткою з воскової нитки, армованою у кількох місцях. Суть у тому, що армовані ділянки легко перерізають волосінь. І як показує практика – не тільки волосінь.

Виною всьому змії.

Зіткнення незахищеного людського тіла на великій швидкості з восковою ниткою найчастіше закінчується отриманням страшних каліцтв. Людям розтинає, зрізає та здирає шкіру. Бразильські форуми мотоциклістів та автомобілістів завалені відповідними знімками з лікарень. Сама по собі армована нитка вбити людину навряд зможе, навіть якщо поріже їй горло. Однак, несподіване отримання мотоциклістом каліцтва на швидкості навіть у 60 км/год в абсолютній більшості випадків стає причиною ДТП, в якому вже може постраждати не тільки мотоцикліст.

Тонка ниточка завдає серйозних травм.

Оскільки боротися з дітьми та зміями все одно марно, влада прийняла єдине правильне рішення: ввести в правила експлуатації мотоцикла спеціальні захисні засоби. Рульові антени, встановлені перед мотоциклістом, ловлять нитку, що тягнеться, «проводжають» її до лез і розрізають, роблячи повітряного змія безпечним і непотрібним.

Одна з вказівок.

Хочеться дізнатися ще більше цікавого? Як щодо того, щоб прочитати про те, який важкий мотоцикл в СРСР був найшвидшим

Advertisement
Теги:

Також цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.
You need to agree with the terms to proceed

Популярне
Меню