ЛайфхакиЦікаві факти
0

Навіщо поліцейський запитує, коли востаннє «вживав» водій і що відповідати

Деякі патрульні поліцейські особливо балакучі. Буває, що, зупинивши автомобіліста для перевірки документів, поліцейський начебто в дружній розмові починає ставити відверто дивні питання, на перший погляд позбавлені конкретики. Серед інших може прозвучати питання, коли саме востаннє вживав автомобіліст. Йдеться, звичайно ж, про вживання спиртного. Як бути в такій ситуації автомобілісту, як поводитися і що відповідати?

Поліція просто промацує ґрунт.

Найчастіше патрульні поліцейські виявляють підвищений інтерес, коли у них закрадаються сумніви щодо тверезості водія. Робиться це головним чином для того, щоб оцінити реакцію людини і зробити попередні висновки про стан клієнта. При цьому важливо розуміти, що жодної юридичної сили такі питання не мають. Поліцейський лише промацує ґрунт і спостерігає за людиною. Якщо співробітник правопорядку почне «сумніватися по-справжньому», він просто вимагатиме від автомобіліста дмухнути в трубку або одразу проїхати на експертизу.

Тверезому за кермом боятися питань не потрібно.

Як же поводитися автомобілісту в такій ситуації? Якщо водій точно знає, що він чистий як кришталь і не брав жодного граму в рот, навіть квасу не пив, то й боятися нічого. У такій ситуації можна, і навіть потрібно відповідати, як є. Все одно навіть якщо буде перевірка, нічого неприємного або зайвого не спливе.

Патрульний поліцейський завжди може використовувати алкотестер.

Якщо ж зовсім не хочеться брати участь у жодних дискусіях із представником закону та порядку, то можна використовувати незалежно від ситуації універсальні нейтральні відповіді. Перший: “Я взагалі не вживаю”. Для поліцейського така заява видасться сумнівною, проте перевірити її він все одно ніяк не зможе. Тож і тему без участі алкотестера розвинути буде вкрай складно. Можуть бути уточнюючі питання в дусі: «Навіть на свята не вживаєте?». На що потрібно просто гнути власну лінію.

Не порушуйте і все буде гаразд, громадяни.

Другий варіант: “Мені не можна”. Після такої заяви поліцейський, швидше за все, не розвиватиме тему і не ставитиме уточнюючих питань. Головне говорити і вести себе спокійно та впевнено. Якщо будуть уточнюючі питання, то придумати під «не можна» можна все, що завгодно: від злісної тещі до лікування від небезпечної хвороби.

 

Хочеться дізнатися ще більше цікавого? Як щодо того, щоб прочитати про 4 помилки, яких припускаються багато водіїв при спілкуванні з поліцейським патрульної поліції

Advertisement
Теги: ,

Також цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.
You need to agree with the terms to proceed

Популярне
Меню