ЛайфхакиЦікаві факти
0

Продування циліндрів: «прихована» корисна функція автомобіля, якою мало хто користується

Продування циліндрів: «прихована» корисна функція автомобіля, якою мало хто користується

Більшість сучасних автомобілів насправді має безліч цікавих функцій, про існування яких не здогадується більшість водіїв. Однією з таких якраз і є «продування циліндрів». Навіть якщо хтось і чув про те, що така опція існує, він, швидше за все, і найменшого поняття не має про те, для чого саме вона застосовується.

Завести машину може бути дуже складно.

Багато наших водіїв у зимовий період стикаються із проблемами при запуску силового агрегату своєї машини. Відбуватися подібне може з різних причин. Головне в тому, що вже після кількох невдалих спроб завести мотор, може статися куди більша неприємність – свічки просто заллються пальним. Стандартна процедура усунення неполадки такого роду передбачає демонтаж свічок з подальшим просушуванням та закономірним поверненням на місце.

Найчастіше свічки доводиться знімати.

Сучасні виробники передбачили таку ситуацію та додали в інжекторні агрегати ту саму функцію продування циліндрів. Це дозволяє вирішити питання без будь-яких складних та зайвих маніпуляцій у підкапотному просторі. Сьогодні ця опція є на переважній більшості машин. Більш того, якщо власник відкриє посібник з експлуатації, то він, напевно, знайде там опис способу активації режиму продування.

Обійтись можна і без демонтажу.

Важливо ще раз наголосити: дана функція присутня на більшості автомобілів з інжекторною системою подачі палива. Щоправда, є низка моделей японських машин із початку 2000-х, де цієї функції немає. Найчастіше активується продування кількома простими кроками.

Крок перший – сідаємо на місце водія, вставляємо ключ у замок запалювання.

Крок другий – натискаємо падаль газу до упору.

Крок третій – переводимо ключ у положення запуску та починаємо крутити стартером. У такому стані утримуємо автомобіль 7-10 секунд.

Суть у тому, що при виконанні зазначених дій форсунки не подаватимуть паливо. За рахунок повітря, яке буде надходити, бензин буде виштовхнутий з циліндрів, очистивши таким чином свічки. Як тільки педаль газу відпущена (а робити це слід максимально обережно), силовий агрегат повинен запуститися.

Потрібно зробити продування.

Хочеться дізнатися ще більше цікавого? Як щодо того, щоб прочитати навіщо іноді просвердлюють отвір в «юбці» автомобільного поршня

Advertisement
Теги: , , ,

Також цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.
You need to agree with the terms to proceed

Популярне
Меню