Лайфхаки
0

«Крижана хватка»: 5 способів оперативно розморозити гальма

З настанням зими та холодів жоден автомобіліст не може бути повністю захищений через те, щоб не зіткнутися із замерзанням гальм улюбленого транспортного засобу. Найчастіше намертво замерзають саме барабанні гальма. Якщо машина з переднім приводом, то при хорошому зчепленні можна спробувати виїхати на дорогу. Однак, що робити, якщо крижана хватка не відпускає або у автомобіля задній привід? Відповідь на це питання є!

 

1. Використовувати тепло вихлопних газів

Найкраще використовувати вихлоп.

Для реалізації цього способу розморожування знадобиться відповідний шланг. Він повинен бути таким, щоб його можна було натягнути на вихлопну трубу та дотягнути до гальмівної колодки. Кілька хвилин такого обдування і колеса будуть вільні як вітер! В самому випадку можна використовувати шланг від пилососа.

 

2. Використати пакет із водою

Можна використовувати пакет із водою.

Звісно ж, йдеться про використання пакету з гарячою водою! Слід визнати, що спосіб дуже сумнівний як у своїй ефективності, і трудовитратах. Достатньо згадати, що колесо для прикладання пакета до замерзлих колодок доведеться зняти. Обидва колеса. Крім того, у пакети потрібно лити гарячу воду, але в жодному разі не окріп. Інакше пакети не витримають.

 

3. Використати фен

Можна використати фен.

Метод не дуже ефективний, однак, якщо гальма замерзли не сильно, то підійде і таке рішення. Для досягнення кращого ефекту колеса рекомендується зняти на час зігрівання. Втім, можна не робити цього. Щоправда, у такому разі підбиратись до колодок буде досить складно.

 

4. Використати фізичну силу

Працюємо ніжно.

Найбільш сумнівний і навіть відверто екстремальний спосіб звільнення барабанних гальм. Використовувати його слід лише на свій страх та ризик. Вдаватися до методу настійно рекомендується лише в тих ситуаціях, коли жодних інших засобів чи допомоги з боку немає і не буде (застрягли десь у глушині). Суть у тому, щоб акуратно обстукати барабани. Тільки робити це слід максимально обережно, щоб не розколоти гальма.

 

5. Використовувати окріп

Лиємо гарячу воду.

Якщо немає інших засобів, але є можливість закип’ятити воду, то розморозити гальмівні барабани можна гарячою водою (не окропом!). Щоправда, слід зазначити, що у сильний мороз такий спосіб швидше за все нічим не допоможе, а в деяких ситуаціях здатний навіть погіршити стан справ.

 

Хочеться дізнатися ще більше цікавого? Як щодо того, щоб прочитати як визначити, чи «проживе» ще акумулятор

Advertisement
Теги: ,

Також цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.
You need to agree with the terms to proceed

Популярне
Меню