Лайфхаки
0

7 мінусів дизеля, через які досвідчені водії віддають перевагу бензину

Автомобілі з дизельними двигунами користуються чималою популярністю серед українських водіїв в останні роки. І це не дивно, адже дизельні мотори мають чимало плюсів. Втім, не існує нічого ідеального. Це стосується і дизельних агрегатів – вони теж мають свої вагомі мінуси. Про найбільш важливі з них сьогодні і піде мова.

 

Питання ціни

Питання ціни дуже важливе.

Багатьох автомобілістів дизельні установки приваблюють своєю економічністю. Однак, не варто забувати і про те, що дизель куди складніший у виробництві з технічної точки зору. Звідси і підвищена на 30-40% ціна такого мотора. Різниця у вартості бензинових і дизельних авто окупається за рахунок економії пального аж ніяк не так швидко, як багатьом би хотілося.

 

Частота обслуговування

За таким агрегатом треба пильнувати.

Дизельний двигун – установка куди більш вимоглива до частоти і якості технічного обслуговування. Як результат, в таких агрегатах набагато частіше змінюється масло, фільтри, прокладки і багато інших розхідних матеріалів. Не потрібно вже і говорити про те, що їх покупка закономірним чином б’є по кишені водія.

 

Вартість ремонту

Ремонт обходиться дорожче.

В середньому ремонт дизельних установок, особливо капітальний, обходиться відчутно дорожче, ніж ремонт бензинових двигунів. Головна причина того криється в уже згаданій технічній складності таких установок. Навіть заміна форсунок або свічок запалювання може влетіти автомобілісту в солідну копієчку.

 

Варіанти палива

Різне паливо.

Для дизельних двигунів паливо випускається в літньому і зимовому варіанті. Якщо не хочеться зіпсувати двигун улюбленого автомобіля, то водій повинен не забути здійснити своєчасний перехід. Вже при мінус 5 за Цельсієм літні марки палива починають густіти, а при мінус 10 – замерзають.

 

Висока маса

Важить такий чимало.

Дизельні двигуни відчутно важчі за бензинові. А тому при порівнянних параметрах продуктивності динаміка дизельного автомобіля буде нижче, ніж у бензинового. Позначається вага двигуна і на маневреності автомобіля, а також його стійкості і можливості долати перешкоди.

 

Шуми і вібрації

Сильно шумить.

Дизельні двигуни працюють з куди більшим тиском, ніж бензинові. Проблема полягає в тому, що все це призводить до появи добре помітних шумів і вібрацій. Особливо у моделей автомобілів з агрегатами «попростіше». Все це змушує водіїв більше витрачатися, в тому числі на якісну шумоізоляцію.

 

Викиди

Дизельний дим найбрудніший.

Врешті, не варто забувати ще й про те, що дизельні двигуни помітно брудніші за бензинові. Вони дають куди більше вихлопів, що робить обов’язковим використання систем для зменшення токсичності з такими установками.

 

Хочеться дізнатися ще більше цікавого? Як щодо того, щоб прочитати чим платинові та іридієві свічки відрізняються від звичайних, і чи є в них сенс

Advertisement
Теги: ,

Також цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.
You need to agree with the terms to proceed

Популярне
Меню