Лайфхаки
0

Як швидко скинути з панелі приладів помилку, не використовуючи комп’ютер.

Як швидко скинути з панелі приладів помилку, не використовуючи комп'ютер.

Панель приладів у сучасних авто має безліч лампочок, які подають сигнал про можливі неполадки. Але навіть коли несправність ліквідована, лампочка продовжує світити. Це у водія, природно, викликає роздратування. Помилки з пам’яті можна забрати, тоді все повернеться на свої місця. Є дуже простий та швидкий спосіб.

Якщо ви виявили помилку на приладовій панелі свого автомобіля, можна спробувати усунути її самостійно

Щоб скинути коди поломок, зазвичай застосовується діагностичне спецобладнання. Звичайно, такі прилади є не у всіх власників транспортних засобів. Звертатися в сервіс довго і доведеться платити. Не завжди допомагає і скидання клем. Іноді знадобиться час, та й ефекту може не бути.

Ключ вставляємо в замок запалювання і провертаємо без запуску двигуна

Але завдання можна вирішити за лічені хвилини самому. Для цього необхідно відключити всі електроприлади в авто (мова про фари, пічку і так далі). Далі потрібно ключ провернути в замку запалення без запуску мотора і залишити його на двадцять секунд.

Після повтору процедури з ключем запускаємо двигун, помилка може ще світитися

Потім процедуру слід повторити – повернути ключ у вихідне положення і повернути повторно (ще двадцять секунд почекати). Після цього ключ потрібно вийняти, а потім вставити та запустити мотор.

Через пару хвилин лампочка згасне, якщо це просто помилка, а не серйозна несправність

Через пару секунд лампочка перестане світитися. Спосіб працює з машинами з початку 2000-х. Працює алгоритм лише у разі помилки, а не наявності несправності. Якщо проблема у автомобіля існує, її обов’язково слід усунути.

 

Хочеться дізнатися ще більше цікавого? Як щодо того, щоб прочитати що робити, якщо загубив ключ запалення, а запасного немає

Advertisement
Теги: , , ,

Також цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.
You need to agree with the terms to proceed

Популярне
Меню