Лайфхаки
0

5 корисних порад, які допоможуть повернути автомобілю «магазинний» вигляд

Зовнішній вигляд має значення. Особливо коли мова заходить про автомобіль. Неважливо, чи збирається власник продавати машину на вторинному ринку або просто хоче, щоб його «ластівка» виглядала як нова. Є багато способів змусити машину виглядати краще. Ось кілька тих, що не вимагатимуть особливих зусиль, а позитивний результат дадуть відразу.

 

1. Полірування фар

Насамперед поліруємо фари.

Фари – це одна з тих речей, що відразу ж впадає в око. Згодом освітлювальна оптика жовтіє, покривається мікротріщинами та подряпинами. У результаті фари стають помутнілими і некрасивими. Це впливає і на конфігурацію малюнка світла на дорозі. У зв’язку з цим полірувати і шліфувати фари рекомендується за допомогою спеціальних засобів хоча б раз на 50-100 тисяч км пробігу.

 

2. Перетяжка керма

Кермо слід перетягнути.

Кермо – це одна з тих речей, що більше за інших страждає в ході щоденної експлуатації автомобіля. Саме потерте кермо видає солідний пробіг гірше за будь-який датчик на приладовій панелі. Висновок напрошується сам собою – потрібно перетягнути матеріал, яким покрите кермо. Робити такий крок можна вже після 100-120 тисяч кілометрів пробігу.

 

3. Хімчистка сидінь

Сидіння слід чистити.

Навіть якщо на якихось сидіннях майже ніхто не сидить, вони все одно втрачають свій первісний вигляд під дією як мінімум природних факторів. Рано чи пізно обійтись легким прибиранням в салоні вже не вдасться. Тому десь на позначці в 150-200 тисяч км пробігу все-таки доведеться вдатися до старої-доброї хімчистки салону. Також рекомендується замовити чохли на сидіння, якщо їх з якоїсь причини в машині досі немає.

 

4. Заміна килимків

Килимки видають.

Для деяких це прозвучить дивно, але мало що омолоджує салон автомобіля з пробігом так, як поява нових свіжих килимків. А все тому, що килимки мають звичай зношуватися та затиратися. Старий килимок не врятує ніяка навіть найретельніша мийка. Звісно, ​​міняти килимки слід на штатні від виробника.

 

5. Заміна колісних дисків

Можна обрати на будь-який смак.

Зрештою, не варто забувати про таку річ, як заміна колісних дисків. Згодом колісні диски не тільки зношуються та втрачають первісний вигляд. Що набагато важливіше – вони іржавіють. Коли приходить літо, є сенс ставити на ластівку литі колісні диски. Само собою, перед покупкою нових коліс слід переконатися, що до цього вони не ремонтувались якимось «варварським» методом, наприклад, з використанням аргонового зварювання.

 

Хочеться дізнатися ще більше цікавого? Як щодо того, щоб прочитати про 5 корисних звичок, які повинен мати водій заради свого ж блага

Advertisement
Теги: , ,

Також цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.
You need to agree with the terms to proceed

Популярне
Меню