Лайфхаки
0

Несправність ступичного підшипника: як можна самостійно її виявити

Проблеми зі ступичним підшипником в автомобілі загрожують серйозними наслідками та дорогим ремонтом. З усією впевненістю можна сказати, що саме ця деталь є найбільш навантаженим вузлом ходової частини. А значить автомобіліст повинен вчасно діагностувати та усувати проблеми, пов’язані з нею.

Як і все інше у цьому світі – ламається.

Їзда з несправним ступичним підшипником є відверто небезпечною. Річ в тому, що руйнування маточини неминуче веде до втрати жорсткого кріплення колеса на осі. І це означає, що підшипник у разі руйнації перестане його утримувати на одному місці. Закінчитися все може повним відривом колеса від маточини. Підсумок сумний – втрата керованості автомобіля та величезний ризик ДТП.

Важливо вчасно міняти.

Найчастіше появи проблем зі ступичним підшипником зводяться до однієї (чи кількох) причин. Перша причина – низька якість чи заводський брак підшипника. Друга причина – забруднення масла або його нестача. І те, й інше, призводить до посилення тертя та прискорення зношування деталі. Третя причина – систематична їзда поганими, відверто «розбитими» дорогами. Четверта причина – неправильний монтаж підшипника. Для ступичного підшипника однаково шкідливий як пережим, так і недостатнє затягування гайки. Обидві помилки прискорюють деградацію всієї конструкції.

Найважливіша деталь.

При першому наближенні проблеми зі ступичними підшипниками можна виявити самостійно, навіть без звернення по кваліфіковану допомогу фахівців. Для цього під час їзди потрібно звертати увагу на такі речі: поява металевого стуку при проїзді навіть невеликих нерівностей, збільшення люфта керма, поява тремтіння керма на високій швидкості або при проїзді нерівностей, а також на гудіння, яке прямо залежить від швидкості руху машини.

Наслідки можуть бути сумними.

Хочеться дізнатися ще більше цікавого? Як щодо того, щоб прочитати про 5 небезпечних міфів про рівень масла, які можуть зашкодити двигуну

Advertisement
Теги: , , , ,

Також цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.
You need to agree with the terms to proceed

Популярне
Меню