Лайфхаки
0

Машина б’ється струмом: чому так відбувається і що з цим можна зробити

Машина бється струмом

Доторкнувся до улюбленого автомобіля, а він як ударив тебе струмом! Слабенько, але завжди так неприємно. Чому таке взагалі відбувається. Невже в машині є якісь проблеми з електронікою чи, можливо, вся справа в статичній електриці? Подібне особливо дивно, адже на вовняний светр улюблений транспортний засіб таки не схожий.

Машина б'ється струмом.

Відразу варто відзначити, що серйозно переживати з приводу машини, що б’ється струмом у наш час, не варто. Відбувається подібне через накопичення статичної електрики. Звичайно ж, удар статичною електрикою завжди неприємний і викликає болючі відчуття, але не більше. У сучасних автомобілях використовується напруга до 12 В якраз з метою забезпечення максимальної безпеки.

Вся справа у статиці.

Чому в машині може з’являтися статичний заряд? Насправді, можливих причин занадто багато, щоб намагатися їх перерахувати. Тут достатньо сказати, що часом вони бувають найнезвичайнішими. Наприклад, машина може почати битися струмом навіть через те, що на її сидіння одягнені синтетичні чохли. Нерідко причиною накопичення статики стає зустрічний повітряний потік. Тому куди важливіше знати, що потрібно робити для позбавлення статичної електрики.

Потрібна смужка для заземлення.

Якщо машина б’ється струмом зовні (при дотику до кузова). Тут необхідно організувати якісне заземлення. Винаходити велосипед тут не варто. Достатньо вирушити в автомобільний магазин та купити спеціальну гумову смужку з металевим стрижнем, що встановлюється під автомобілем.

Якщо машина б’ється струмом усередині. У цьому випадку необхідно також відправитися в автомобільний магазин і знайти спеціальні хімічні засоби від статики. Продаються вони у характерних балончиках. Жодної загрози така «хімія» для людини, як правило, не становить. Зазвичай однієї обробки вистачає на кілька місяців їзди.

Потрібно застосувати засіб

Хочеться дізнатися ще більше цікавого? Як щодо того, щоб прочитати як можна легко і швидко відновити обірвану нитку розжарювання на задньому склі.

Advertisement
Теги: , ,

Також цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.
You need to agree with the terms to proceed

Популярне
Меню