Лайфхаки
0

Що рекомендують робити професіонали водіння, якщо гальмувати стає вже пізно

Що рекомендують робити професіонали водіння, якщо гальмувати стає вже пізно

Інстинкт – поганий помічник. У всякому разі, коли йдеться про керування транспортним засобом та поведінкою автомобіліста на дорозі. На жаль, коли водій опиняється в екстремальній чи просто непередбачуваній ситуації, то дуже часто спрацьовує саме інстинкт, а не досвід, знання чи холодний розрахунок. Найчастіше таке відбувається у моменти, коли гальмувати стає вже пізно.

Потрібно гальмувати.

Хороші шини, наявність ABS та великий досвід керування автомобілем – це ще не гарантія того, що у разі виникнення критичної ситуації на дорозі аварії вдасться уникнути. У ПДР це питання висвітлюється у пункті 12.1. Багато хто вбачає в ньому заборону на маневрування у разі екстреного гальмування. Проте це не так. Насправді прямої заборони на здійснення маневрів у подібній ситуації немає. Виняток становлять ситуації із засліпленням водія. Це питання висвітлюється пунктом ПДР 19.3. Там прямо говориться про те, що автомобіліст зобов’язаний якнайшвидше зупинитися. При цьому у формулюванні 19.3 є пряма заборона маневрування.

Краще довіритися електроніці.

То як же вчинити водієві в екстреній ситуації? Дуже важливо зберігати холодну голову, самоконтроль та відчувати улюблений автомобіль. Інстинктивні дії в більшості випадків, особливо на мокрій або слизькій дорозі, тільки нашкодять. Тому головне, не робимо різких рухів, щоб скоротити ризики занесення або повної втрати управління.

Машина може впоратися.

Якщо у машини дуже різко повернулося кермо, і автомобіль відмовляється повертати, то намагаємося насамперед похитувати кермо в зворотному напрямку. При цьому гальмувати краще одразу. Гальмування має бути максимально інтенсивним. Тут краще довіритись електронним системам безпеки. Сучасна електроніка здебільшого справляється із завданням краще, ніж середній водій.

Життя людей – пріоритет.

Хочеться дізнатися ще більше цікавого? Як щодо того, щоб прочитати чому досвідчені водії перестають моргати колегам фарами через «засідки» поліції

Advertisement
Теги: , ,

Також цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.
You need to agree with the terms to proceed

Популярне
Меню