Лайфхаки
0

5 корисних порад, які допоможуть завести машину, якщо сів акумулятор

При спробі запустити двигун стартер майже не крутиться? Фари тьмяно моргають? Машина перестала відкриватися з брелока? Вітаємо! У вас сів акумулятор. Якщо акумулятор при цьому ще й здувся, або покрився нерозчинним нальотом, або в його корпусі утворилася тріщина, то відновленню такий акумулятор вже не підлягає. У інших випадках батарею можна реанімувати зарядкою. Крім того, можна спробувати запустити автомобіль за допомогою одного зі способів.

 

1. Прикурювання та пускозаряд

Пускозаряд допоможе.

Якщо є хороші пускові дроти, а також добра душа, яка погодиться вам допомогти, то автомобіль можна «прикурити». 5-10 хвилин перекачування енергії має вистачити для того, щоб раз крутанути стартер і завестися. Якщо справа відбувається в гаражі і є пускозарядний пристрій, те саме можна зробити від розетки 220 Вольт.

 

2. Буксир та штовхач

Штовхай сильніше.

І буксирування, і штовхання автомобіля можуть при успішному збігу взяти на себе функцію стартера і розкрутити колінвал. Головне пам’ятати про те, що такий «дідівський» спосіб підходить тільки для «дідівських» автомобілів. Зокрема, для машин з механічною коробкою передач. З АКПП так не заведешся.

 

3. Гаряча вода

Занурюємо в гарячу воду.

Якщо справа відбувається взимку в мороз, то можна зняти АКБ і опустити його в ємність з гарячою водою. Якщо пощастить, дана маніпуляція дозволить відігріти акумулятор і на нетривалий час дасть ще трохи енергії для старту. “Купати” акумулятор доведеться близько 30 хвилин. Також варто пам’ятати, що спосіб спрацює, якщо розрядка батареї була не повною.

 

4. Пускачі

Один мінус – ціна.

Конденсаторні або литі бустери, що підключаються до АКБ, можуть дозволити завести акумулятор. У народі ці пристрої прозвали невигадливим словом «пускачі». Вони підключаються безпосередньо до акумулятора. Не варто вестись і купувати «пускачі» для прикурювача – це марна трата грошей. Єдиний мінус таких пристроїв – величезна ціна.

 

5. Очищення клем

Просто почистіть.

Зрештою, не варто забувати про те, що проблема з відсутністю пуску може бути не в АКБ, а в клемах. Якщо вони покриються шаром оксидів, то цілком саме вони і можуть бути причиною проблеми. Впізнати окиснення не складно. Все, що потрібно зробити – почистити клеми за допомогою відповідного інструменту.

 

Хочеться дізнатися ще більше цікавого? Як щодо того, щоб прочитати чим ESP може нашкодити автомобілісту в сильний снігопад

Advertisement
Теги: , , , ,

Також цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.
You need to agree with the terms to proceed

Популярне
Меню