Лайфхаки
0

Як вирішити проблему, коли в автомобілі накопичується вода на килимках

Як показує практика, зима несподівано настає не лише для наших комунальних служб, а й для деяких автомобілістів. Окремі громадяни примудряються наївно не помічати її присутності аж до кінця сезону. А тому не завжди вчасно вживають заходів щодо захисту власного автомобіля. У тому числі від снігу, який вирішує випасти в останній місяць. Сніг потрапляє до салону автомобіля, де тане, підвищує вологість і бруднить килимки.

 

1. Використовуємо папір

Використовуємо газету

Перевірений дідівський спосіб. Беремо папір, а ще краще – саме газету і стелемо її в кілька шарів. Чого у паперових виробів у більшій масі не відібрати, так це феноменальних здібностей по вбирання вологи. Якщо води під ногами було багато, то, швидше за все, доведеться витратити кілька газетних аркушів. Процес не швидкий, проте завзятість та акуратність дозволять позбавитися проблеми за 3-5 хвилин.

 

2. Використовуємо сніг

Можна покласти сніжок.

Клин, як відомо, вибивають клином. Якщо принесений у салон сніг вже перетворився на воду, то позбутися останньої можна за допомогою полотна зім’ятого снігу (само собою, якщо зробити таке дозволяє погода на вулиці). Просто покладіть сніжок у місце скупчення Н2О і буквально за хвилину її там не буде. Швидше за все, доведеться зробити кілька імпровізованих губок. Загалом принцип той самий, що й у паперу. Сніжок, що вбере воду, просто викидаємо на вулицю.

 

3. Використовуємо туалетний папір

Беремо той папір, який дешевший.

Погодьтеся: автомобіліст з рулоном туалетного паперу, що бігає по двору багатоповерхового будинку о 5 ранку, – це дивно. Але якщо необхідно терміново просушити килимки, то слід відкинути убік усі упередження та комплекси. Туалетний папір – один із найкращих саморобних абсорбентів. До речі, якщо підрізати рулон ножем, його можна залишити на килимку ще до поїздки. У цьому випадку папір відразу ж вбиратиме будь-яку вологу і під ногами завжди буде сухо. Само собою, використовувати слід тільки найдешевший засіб.

 

4. Використовуємо силікагель

Використовуємо силікагель.

Кремнієва кислота у висушеному вигляді – ще один чудовий абсорбент. А найголовніше, що на відміну від газет та туалетного паперу, силікагель можна використовувати для боротьби з водою та вологістю на постійній основі, не боячись забруднення салону автомобіля шматками матеріалу. Все, що потрібно зробити – насипати гель в якийсь міцний, але тонкий матер’яний мішечок і закинути в якесь затишне місце під ногами.

 

5. Придбати килимки, які вбирають воду.

Найкращий засіб.

Зрештою, можна просто купити в магазині те, що в народі прозвали “автопамперсами”. Спеціальні вбираючі вологу килимки, звичайно ж, потребують спеціального догляду, однак і проблему вологості під ногами вирішують куди краще за перераховані народні методи. Змінюються килимки у міру заповнення водою.

 

Хочеться дізнатися ще більше цікавого? Як щодо того, щоб прочитати що робити, якщо в мороз погано крутить стартер автомобіля і машина довго не заводиться

Advertisement
Теги: , , ,

Також цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.
You need to agree with the terms to proceed

Популярне
Меню