Лайфхаки
0

Як можна легко вирівняти глибоку вм’ятину на кузові автомобіля

Навіть невелика вм’ятина на кузові автомобіля – привід для капітального та дорогого ремонту. У багатьох водіїв на голові додається сивого волосся від однієї тільки думки про те, що кузов доведеться повторно ґрунтувати та перефарбовувати. Однак насправді нічого подібного може і не знадобиться. Все тому, що існують дуже дієві альтернативні методи усунення таких дефектів.

Можна використовувати різні інструменти.

Для того щоб вирівняти вм’ятину на кузові, зовсім не обов’язково звертатися за кваліфікованою допомогою. Найчастіше можна впоратися самотужки, причому без фарбування. Зробити це можна за допомогою спеціального інструменту, так і за допомогою підручних засобів. Вибір того чи іншого способу визначатиметься наявністю «вільних» коштів у гаманці, а також тяжкістю пошкодження. Важливо відзначити головне: у найскладніших ситуаціях криз кузова може бути таким, що ЛКП пошкодиться в будь-якому випадку. І тут уже нічого не поробиш – доведеться зачищати, ґрунтувати та фарбувати заново.

Найкраще використовувати вантуз.

Але якщо пощастило, то можна обійтися і малою кров’ю. Некваліфікованому майстру найпростіше виправити вм’ятину методом «витягування». Здійснити його можна декількома способами: приклеювання до місця дефекту звичайного вантуза. В якості альтернативи деякі умільці використовують клей та пластикову пляшку. Суть процесу в тому, щоб прикріпити інструмент до центру і добре потягнути.

Інструменти бувають різні.

Перед початком роботи рекомендується помити, висушити та знежирити місце вм’ятини. Якщо спроби вирівнювання не дають позитивного результату, слід зробити метал кузова більш податливим. Для цього після приклеювання пляшки або вантуза ллємо на місце пошкодження гарячу воду. Можна також використати будівельний фен. Після нагрівання металу знову пробуємо випрямляти. Цей спосіб добре показує себе проти вм’ятин з невеликою площею.

Можна навіть використовувати пляшку.

Хочеться дізнатися ще більше цікавого? Як щодо того, щоб прочитати про дієвий лайфхак, як підвищити притискну силу двірників без зняття повідків

Advertisement
Теги: , , ,

Також цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.
You need to agree with the terms to proceed

Популярне
Меню