Лайфхаки
0

Дієвий спосіб, який дозволить «омолодити» старі свічки

Автомобільні свічки під час експлуатації транспортного засобу зношуються. Головне в тому, що центральний електрод свічки поступово вигоряє, внаслідок чого деталь втрачає будь-яку ефективність. Існує безліч способів подарувати старим свічкам друге дихання. Однак усі вони за рідкісним винятком не допомагають при спробах «омолодити» спрацьовані свічки. Сьогодні ж мова піде якраз про той самий спосіб-виключення. Відразу треба бути готовим до того, що доведеться витратити чимало часу.

Знімаємо свічки з авто.

Що знадобиться: наждачний папір Р400, бормашина з тонким відрізним диском, газовий пальник, відбілювач з хлором (Дімексид), щуп для зазорів

З погляду порядку дій процедура не дуже складна, проте щодо технологічності процесу і підготовки до роботи доведеться добряче повозитися. Підготувавши всі перераховані вище інструменти і знявши з автомобіля заїжджені свічки можна приступати до роботи. Насамперед свічки рекомендується хоча б трохи почистити. Необхідно це головним чином для власної зручності під час проведення наступних маніпуляцій.

Відгинаємо електрод.

Насамперед необхідно відігнути бічний електрод автомобільної свічки. Потім озброюємось бормашинкою та робимо на електроді невеликий поздовжній розріз. Намагаємося зробити пропил так, щоб він розташовувався по центру. Таким нехитрим чином отримуємо саморобний аналог сучасної свічки із двома-трьома електродами.

Робимо невеликий пропил.

Далі потрібно зробити капітальне очищення свічок (якщо вона не була зроблена відразу). Для цього використовуємо газовий пальник та розчинник. Вони допоможуть зняти зі свічок більшу частину коксу. Після первинної обробки рекомендується пройтися по свічках ганчіркою вимоченою в «Димексиді» або хлорці. Не забуваємо при цьому про дотримання необхідних запобіжних заходів. Коли свічки стануть сухими обробляємо очищені електроди згаданим на початку наждачним папером.

Відмиваємо свічки від коксу.

Майже готово. Тепер залишається лише відрегулювати зазор на свічках. Досягши потрібного показника, ставимо свічки в автомобіль. Іскра вилітатиме краще, ніж із нової та сучасної! Як результат, робота двигуна стане набагато стабільнішою, а запуск двигуна буде проходити набагато простіше.

Можна ставити назад.

Хочеться дізнатися ще більше цікавого? Як щодо того, щоб прочитати навіщо іноді просвердлюють отвір в «юбці» автомобільного поршня

Advertisement
Теги: , , , ,

Також цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.
You need to agree with the terms to proceed

Популярне
Меню