Техно
0

Навіщо в ОАЕ встановили на вертольоті мотоцикл

Експеримент спецслужб Об’єднаних Арабських Еміратів не зміг залишитися поза увагою. Учасники та відвідувачі авіашоу у Дубаї звернули увагу на незвичайне сполучення електромотоциклів та вертольота Black Hawk.

 

Виявилося, що командування ОАЕ зараз тестує схему, за якою два розвідники швидко від’єднують електромотоцикли, які кріпляться на підвісках з обох боків вертольота, збирають дані, а після завершення місії прибувають до точки евакуації. Там мотоцикли знову встановлюють на вертоліт. Про це пише Electrek.

 

Судячи із фотографій, це електричні мотоцикли Zero FXS. Вони призначені для їзди бездоріжжям і оснащені електричними двигунами з максимальною номінальною потужністю 45 кінських сил. Zero FXS можуть розганятися до 130 кілометрів на годину. Малошумність та відсутність запаху вихлопу роблять їх набагато менш помітними порівняно із звичайними мотоциклами.

Окрім Zero FXS спецслужби ОАЕ розглядають інші моделі електромотоциклів. Вони цікаві для розвідувальних місій. Вертоліт створює багато шуму, тому зазвичай команди спеціальних операцій висаджуються на відстані від цілі та йдуть до неї пішки. Електричні мотоцикли можуть допомогти їм швидко переміщатися на більші відстані разом з корисним навантаженням.

Військові цікавляться й іншими електричними видами транспорту, а деякі моделі створюються спеціально для їхніх потреб. Наприклад, компанія TORQ розробила електричний баггі для саперів. Він здатний розвивати швидкість до 48 кілометрів на годину.

Електричні мотоцикли та навіть велосипеди сьогодні набирають популярності серед військових. Наприклад, у всіх видах збройних сил Нової Зеландії випробовують електромотоцикли Ubco Bikes, а в легкій австралійській кавалерії — електровелосипеди Stealth Electric Bikes. Цей транспорт набагато тихіший за звичайні мотоцикли, тому добре підходить для розвідувальних місій.

 

Хочеться дізнатися ще більше цікавого? Як щодо того, щоб прочитати чому в армії США так часто їдять яйця, особливо смажені

Advertisement
Теги: , ,

Також цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.
You need to agree with the terms to proceed

Популярне
Меню