Техно
0

4 помилки при використанні фум-стрічки, які допускають навіть майстри

Нещодавно минули ті часи, коли домашні майстри та сантехніки намотували на труби старий-добрий льон! Сьогодні замість нього майже завжди використовується фум-стрічка. Здавалося б, що може бути простішим, ніж зробити кілька мотків ізоляції? Однак насправді все не так легко і очевидно. Навіть досвідчені майстри припускаються помилок у використанні фум-стрічки. Серед найбільш типових можна назвати такі чотири.

 

1. Недостатньо щільне намотування

Намотувати треба з розумом.

Мабуть, найрідкісніша помилка серед найпоширеніших. Найчастіше допускається вона не через незнання, а через неуважність. В ідеальному варіанті фум-стрічка має бути намотана міцно, повинна щільно прилягати до різьблення. Важливо пам’ятати, що фум-стрічка – це дуже щільний матеріал, а тому не треба боятися додати до нього порцію зусиль. Тільки при щільному намотуванні стрічка виконуватиме свої функції щодо забезпечення герметичності з’єднання.

 

2. Недобрав чи перебрав

Стрічка може бути зайвою.

Фум-стрічка – вона не олія в каші. Її цілком може бути або дуже багато, або занадто мало. В обох випадках страждатиме герметичність з’єднання. Найчастіше по-справжньому правильна кількість витків визначається дослідним шляхом. Також не варто при роботі забувати і про те, що намотувати фум-стрічку треба на суху і добре очищену поверхню. Якщо труба буде брудною, то стрічка швидше за все просто зморщиться і не виконуватиме своїх функцій.

 

3. Використання фум-стрічки в пральній машині

У пральній машині краще не використовувати.

Деякі господарі вирішують, що використання фум-стрічки у шлангу пральної машини – це гарна ідея. Насправді це просто жахлива ідея! Робити так категорично заборонено. Якщо намотати стрічку на різьблення шланга подачі води, то перемогти протікання, яке з’явилася, дійсно вийде. Однак це значно прискорить знос шланга і навіть може стати причиною його подальшого розриву.

 

4. Використовувати фум-стрічку на будь-якому різьбленні

Потрібна не скрізь.

Може здатися, що фум-стрічка підходить взагалі для будь-якого різьблення. У тому числі не лише у сантехніці. Насправді, це не так. Більше того, навіть у сантехніці фум-стрічку застосовувати можна далеко не завжди. Деякі з’єднання мають «рідну» ізоляцію і не потребують ущільнювача. Використання фум-стрічки не за призначенням щонайменше загрожує нещільним з’єднанням. При цьому шматки стрічки згодом можуть потрапити в трубу та засмітити її.

 

Хочеться дізнатися ще більше цікавого? Як щодо того, щоб прочитати про 5 помилок при роботі з болгаркою, які можуть коштувати пальців і не тільки

Advertisement
Теги: ,

Також цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.
You need to agree with the terms to proceed

Популярне
Меню