Техно
0

Чому на автоматі Калашникова стоїть дивний скошений компенсатор

Іноді на фото трапляються дуже дивні автомати Калашникова. Наприклад, може потрапити на очі ось такий АКМ із дуже цікавим компенсатором. Збоку навіть може здатися, що він зламаний. Чи це так насправді? Чи є цей компенсатор винятком із правил і якщо ні, то навіщо він потрібний насправді?

Усі звикли до такого компенсатора.

Дивний компенсатор автомата Калашникова Модернізованого – зовсім не заводський брак і навіть не поломка при експлуатації. Насправді такий цікавий елемент конструкції зброї дійсно існує і широко застосовується в армії. Проте, насамперед слід нагадати те, навіщо потрібен компенсатор. В автоматичній зброї він необхідний насамперед у тому, щоб підвищити купність ведення вогню з допомогою зменшення віддачі. Без компенсатора на стволі автомат набагато сильніше підкидатиме вгору.

А ще він буває ось такий.

Знаючи це, ідея зрізати частину компенсатора під діагональ може бути дуже дивною. Насправді ні. Все тому, що коли з АК-74 (або будь-якої іншої подібної зброї) веде вогонь правша, то через специфіку анатомії стрілка ствол веде не тільки вгору, але ще й у бік «робочої» руки. У цьому випадку – праворуч. Класичний компенсатор захищає зброю лише від руху у вертикальній площині. Скошений компенсатор дозволяє підвищити точність і купність вогню за рахунок зменшення руху ствола в горизонтальній площині.

І це не заводський дефект

Через специфічну форму компенсатор зі скошеною частиною назвали «свистком».

 

Хочеться дізнатися ще більше цікавого? Як щодо того, щоб прочитати коли Автомат Калашникова вперше був масово використаний у реальному бою

Advertisement
Теги: ,

Також цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.
You need to agree with the terms to proceed

Популярне
Меню