Великі кухонні ножиці – річ, по-справжньому незамінна у господарстві. Ріжуть такі майже все, що завгодно. У розумних межах, звісно ж. Більшість таких ножиць оснащені ще й спеціальними зубчиками на ручці. І як показує практика, більшість господарок та господарів не має навіть найменшого уявлення про те, навіщо вони взагалі потрібні.
Це прозвучить несподівано, зубчики на ручці у великих кухонних ножиць потрібні для виконання трьох кухонних функцій! Хто б міг подумати. Однак, оскільки до ножиць ніколи не додається «посібника з експлуатації», більшість громадян навіть не здогадується про те, що у тих самих зубчиків є хоч якесь функціональне призначення. Багато хто помилково вважає, що це не більше, ніж якийсь декоративний елемент. Що ж можна робити за допомогою зубців?
По-перше, можна колоти волоські горіхи. Принаймні колись саме для цього зубчики й замислювалися. Проте, враховуючи той факт, що більшість речей у наш час з рівнем якості «Made in China» часів 1990-х років, то навряд чи варто перевіряти свої єдині ножиці на міцність подібними експериментами.
По-друге, зубчики можуть бути використані як штопор для щільно закручених пробок на пластикових пляшках. Виходять такі «кухонні пасатижі». По-третє, зубчики замислювалися як засіб утримання риби під час очищення. Рибо укладається на обробну дошку, після чого її хвіст затискається ножицями. Чистити боки від луски із таким захватом дуже зручно.
Хочеться дізнатися ще більше цікавого? Як щодо того, щоб прочитати про 5 цікавих фактів про сегментний ніж, на які зазвичай не звертають уваги