Техно
0

Навіщо Автомату Калашникова потрібні патрони з дивними білими кулями

Навіщо Автомату Калашникова потрібні патрони з дивними білими кулями

Залежно від бойової ситуації і поставленої перед підрозділом завдання магазини до Автомату Калашникова можуть споряджатися різними боєприпасами. Серед інших є патрони з дуже дивними і навіть загадковими білими кулями. Для людини, непогруженної в тему, може бути неясно, у чому їхня відмінність від усіх інших. А тому саме час прояснити ситуацію щодо цього.

АК може споряджатися різними патронами.

Автомат Калашникова зразка 1974 року (а також всі наступні моделі) під калібр 5.45 мм може використовувати боєприпаси різних типів. Тут і бронебійні, і обтяжені, і запальні, і трасуючі, а також будь-яка екзотика на кшталт бронебійно-запальних. Серед інших боєприпасів для автомата слід виділити патрони із загадковими білими кулями.

Холості патрони бувають декількох видів.

На сьогоднішній день до АК випускається три основні види небойових патронів. Перший – це навчальний 7Х4, який зовні мало чим відрізняється від бойового. Видає такий «боєприпас» лише наявність характерних вм’ятин на гільзі, а також відсутність захисного маркування на пулі. Усередині таких патронів немає пороху. Другий – це холомті патрони 7Х3 без будь-якої кулі в принципі. Третій вид не бойових боєприпасів – це холості патрони 7Х3М з імітаційною кулею. Останній тип є героєм сьогоднішнього обговорення.

Це холості патрони з імітацією кулі.

Холості патрони 7Х3М потрібні для навчальних занять з максимальним наближенням до реальної стрільби та спорядження магазинів. По суті, єдина відмінність цих патронів від бойових у тому, що куля у них не металева, а пластикова. А значить їх використання вже вимагає дотримання всіх правил техніки безпеки. Стріляти такими холостими у людей – заборонено, оскільки вони становлять загрозу.

Стрільба холостими аж ніяк не безпечна.

Летальними боєприпасами 7Х3М не вважаються. Однак, пластик, що вилітає зі ствола зброї під дією порохових газів, цілком здатний травмувати людину на короткій та середній дистанції. Хоча в переважній більшості випадків така куля руйнується ще в каналі ствола, її уламки легко пробивають одяг, папір, картон, шкіру людини, а також верхні шари жиру та м’язів на дистанції до 30-50 метрів.

 

Хочеться дізнатися ще більше цікавого? Як щодо того, щоб прочитати для чого під час Другої світової війни німці використовували дерев’яні кулі

Advertisement
Теги: ,

Також цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.
You need to agree with the terms to proceed

Популярне
Меню