Новини
0

Названо 10 компаній, які випускають найбільш ненадійні автомобілі: їх краще уникати

Багато людей вважають, що при виборі нового автомобіля першорядними якостями є дизайн, низька витрата палива, високі динамічні характеристики, комфорт і практичність. Однак, якщо автомобіль проводить більше часу в автомайстерні, ніж на дорозі, виникає питання, чи не переважає надійність усіх цих факторів.

Аналітики журналу TopSpeed ​​здійснили дослідження, метою якого було встановити, які автомобільні марки виробляють найбільш проблемні автомобілі.

Для своєї роботи журналісти використали інформацію від авторитетної агенції Consumer Reports, яка нещодавно опитала понад 300 тисяч власників автомобілів, випущених з 2000 по 2023 рік. В опитуванні оцінювалася надійність автомобілів з урахуванням роботи їх безлічі систем (від двигуна до електроніки).

 

10 місце – Nissan

У 2023 році рейтинг надійності автомобілів японського виробника Nissan суттєво знизився. У рейтингу Consumer Reports було помітне зниження позицій цієї марки, особливо відносно седану Sentra, який отримав найнижчий бал – 1 з 5 можливих.

 

9 місце – RAM

Протягом останніх десятиліть пікапи RAM значно продвинулися вперед у плані якості, комфорту під час поїздки, а також оснащення та продуктивності. Однак, проблеми з надійністю все ще присутні. Найгіршим з цього погляду в лінійці компанії вважається RAM 1500, який отримав оцінку надійності 1 з 5 балів.

 

8 місце – Cadillac

Ще один автовиробник помітно зазнав зниження в рейтингу надійних автомобілів у порівнянні з минулим роком. Це не дивно, оскільки прогнозований рейтинг надійності п’яти його моделей залишає бажати кращого – всього 2 бали з 5 можливих. Серед цих моделей: CT4, CT5, Escalade, XT4 і XT6.

 

7 місце – Ford

Незважаючи на успіхи у впровадженні електрифікації в модельному ряду та зростання продажів, ситуація з надійністю у автомобілів від Ford залишається незадовільною.

Найбільш проблемною моделлю в лінійці Ford виявилася F-150 Hybrid, яка отримала всього 4 бали зі 100 в рейтингу Consumer Reports у 2023 році.

 

6 місце – Tesla

Автомобілі Tesla продовжують бути найпопулярнішим вибором серед тих, хто прагне придбати повноцінні електромобілі. Це відбувається навіть при тому, що машини цієї марки часто асоціюються з проблемами щодо якості.

Три моделі компанії – Model 3, Model Y та Model X – мають середні прогнозовані показники надійності, хоча флагманська модель Model S отримала лише 2 бали з 5.

 

5 місце – Chevrolet

Ще одним місцевим аутсайдером, який зазнав втрат у рейтингу порівняно з минулим роком, є Chevrolet. Технічні проблеми, що виникли у їх моделях Silverado та Bolt, суттєво позначилися на загальній оцінці надійності. Особливо у моделі Bolt було виявлено дефекти, які значно збільшують ризик пожежі під час руху.

 

4 місце – GMC

Ще одна модель від концерну General Motors, яка не може похвалитися високою надійністю своїх автомобілів, – це Sierra 1500. Вона виявилася найгіршою у модельному ряду марки за цим показником, отримавши всього 19 балів зі 100.

 

3 місце – Volkswagen

Прогнозована загальна надійність автомобілів цього німецького бренду у 2023 році виявилася нижчою за середній показник, становлячи всього 31 бал зі 100 можливих. Найбільш проблемним автомобілем у їхньому модельному ряді став кросовер Taos, отримавши всього 1 бал з 5 можливих.

 

2 місце – Jeep

Цей постійний представник антирейтингів не змінив своїх традицій і цього року. Більшість моделей компанії отримали низькі оцінки надійності в рейтингу “Consumer Reports” – всього 2 бали з 5 можливих. Серед цих моделей входять Compass, Gladiator, Grand Cherokee, Wrangler, Wagoneer та Renegade.

 

1 місце – Mercedes-Benz

Згідно зі звітом американських аналітиків, найгіршою маркою з точки зору надійності є Mercedes-Benz. Усі седани, кросовери та позашляховики німецького бренду не вражають позитивними показниками довговічності на місцевому ринку.

Найпроблемнішим серед них виявився кросовер GLE, який, незважаючи на високий попит серед покупців, отримав лише 23 бали зі 100 можливих за оцінкою надійності.

Хочеться дізнатися ще більше цікавого? Як щодо того, щоб прочитати про 9 автомобілів на вторинному ринку, які дуже швидко починають іржавіти

Advertisement

Також цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.
You need to agree with the terms to proceed

Популярне
Меню