Новини
0

Санкції залишили росіян без запчастин та сучасних шин для авто

Зупинка автозаводів та дефіцит нових машин більшості брендів – не єдині наслідки санкції для російських автомобілістів. Вони залишилися без комплектуючих до автомобілів.

Провідні світові виробники автокомпонентів також залишають російський ринок. Зокрема, про зупинку всіх своїх заводів заявили в Bosch – німців обурило, що їхні комплектуючі виявили у російській трофейній техніці. Раніше концерн уже припинив постачання продукції на російський ринок.

І Bosch – не одні такі, інші виробники запчастин також припинили експорт на росію. Внаслідок цього ціни на автозапчастини на росії злетіли вдвічі і більше, а частина деталей вже стали дефіцитними.

Вартість деяких запчастин вражає – гальмівні колодки на Volkswagen Touareg обійдуться в 15 тис. рублів, а супорти – в 160 тис. Нова КПП DSG для Audi A3 2013-2016 обійдеться в 3,8 млн. рублів – у всьому винен саме дефіцит.

Експерти прогнозують, що незабаром навіть прості розхідники стануть дефіцитом. А ще – нормальні шини. Останнім часом закрили заводи та припинили постачання шин на росію Bridgestone, Continental, Michelin, Pirelli та Yokohama.

Підприємства Michelin та Yokohama випускали по 1,5-1,6 млн. шин на рік. Так що, схоже, незабаром доведеться взувати Lexus і Mercedes в Каму, або купувати «імпортну» Белшину.

Advertisement
Теги:

Також цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.
You need to agree with the terms to proceed

Популярне
Меню