Новини
0

Російський АвтоВАЗ замахнувся на 800 тисяч автомобілів на рік

У 2023 році АвтоВАЗ розраховує збільшити виробництво автомобілів до 500 тисяч одиниць. Наскільки здійсненні ці плани у світлі введених проти росії економічних санкцій – покаже час. Але гучні заяви з боку керівництва концерну лунають уже зараз. У перспективі хочуть довести річний обсяг виробництва до 800 тисяч одиниць.

Нагадаємо, що до списку санкцій Європейського Союзу та США російський концерн потрапив одним з перших. Вже на початку березня зупинилися конвеєри заводів у Тольятті та Іжевську. Основний завод концерну простояв майже всю весну. Відновити виробництво вдалося лише 8 червня. Єдиною моделлю, яку зараз виробляють стала спрощена Lada Granta.

У той же час майданчик Лада Іжевськ, де збирали Вести, як і раніше, не функціонує. До кінця 2023 року ситуація не зміниться. Все ще шукають постачальників автокомпонентів, які стали недоступними після виходу з росії цілої низки європейських та американських компаній.

Запустити завод у Тольятті планують до кінця літа. Як і Lada Granta, вироблені тут Lada Largus, Niva Legend і Niva Travel виходитимуть в «антикризових» комплектаціях. Чи зможуть привернути увагу росіян автомобілі без подушок безпеки, ABS, ESP та деяких елементів комфорту залишається загадкою. Не слід забувати, що російський уряд дозволив виробляти автомобілі з моторами Євро-0

Advertisement
Теги: ,

Також цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.
You need to agree with the terms to proceed

Популярне
Меню