Новини
0

Капсула часу: Дід 18 років зберігав у гаражі нову «Копійку» для онука, а потім і зовсім забув

ВАЗ-2101 “Жигулі” – один із найвідоміших та легендарних автомобілів радянського автопрому. Коли машина надійшла у продаж, за нею вишиковувалися черги, в яких доводилося стояти буквально роки. Однак, як і будь-який старий автомобіль, такі ВАЗ-2101 можуть просто забути, після чого їхня поява стає приємним сюрпризом.

Знайдена “Копійка” була куплена чоловіком 1973 року. Сьогодні автомобілю 49 років і 18 з них він простояв в гаражі. Єдиний власник авто наїздив на машині 94 тисячі кілометрів, а потім поставив машину в гараж, щоб передати у спадок онуку. Внуку, що виріс, однак, “Копійка” вже була не потрібна, тому автомобіль так і залишився стояти в гаражі, припадаючи пилом. Багато коментаторів засмутилися, що онук, схоже, не зрозумів, яка цінність йому дісталася.

Справді, якщо виключити те, що автомобіль доволі брудний, що обумовлено його тривалим простоєм на одному місці, “Жигулі” виглядають цілком пристойно, і якщо машину відмити, то вона засяє, як нова.

“Копійка” свого часу була досить проривним автомобілем. Будучи фактично клоном Fiat 124, тому що радянська влада підписала з італійським виробником договір, ВАЗ-2101 справила на ринку справжній фурор у 1970 році.

Оснащувалися “Жигулі” дуже слабеньким за нинішніми мірками агрегатом – 1,2-літровим бензиновим двигуном з потужністю шістдесят чотири “коні”. Мотор працював у парі з доопрацьованою чотириступінчастою механічною КП, що вигідно виділяло машину на тлі оригінального Fiat. Крім того, радянський автомобіль обганяв свого прабатька силою і ресурсом зчеплення, а також конструкцією задньої підвіски. На чомусь, щоправда, і заощадили: у 124 ще 1966 року були дискові гальма, проте ВАЗ замість них ставив барабанні.

Хочеться дізнатися ще більше цікавого? Як щодо того, щоб подивитись на ранній ЗАЗ Таврія 1102 майже без пробігу, який знайшли в Угорщині

Advertisement
Теги: , ,

Також цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.
You need to agree with the terms to proceed

Популярне
Меню